Davetler için bayanlara gece elbisesi tavsiyeleri. Hangi kadın ne giymeli ?

3 Şubat 2012 Cuma
Posted by Rio

Kadınlar için her zaman olduğu gibi davetlerde de kıyafet seçimi yapmak oldukça zor iştir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilecek bilgileri, moda uzmanlarının verdiği cevaplar ile paylaşıyoruz. 
Kısa boylu kadınlar: İlk olarak kısa boylu hanımların elbiseleri nerede giyecekleri önemli. Bu sahibi oldukları bir düğün olabilir, çok yakın arkadaşının veya komşusunun düğünü olabilir. Genelde biliyorsunuz ki bayanlar gecelerde uzun kıyafetleri tercih ederler. Aslında bu bir avantajdır. Çünkü kısa boylu bayanların doğal olarak yüksek topuk ayakkabı giymek gibi bir istekleri vardır. Dolayısıyla onu kapatan elbiseler her zaman için ilk sırada gelir. Kısa boylu ve kiloluysa kumaşlarla dolu yani ağır şifonların olduğu elbiseler tavsiye edilmez. Kısa boylu zayıf narin bir bayan ise, uçuşan kumaşlarda rahat elbiseler tercih ederek o geceyi çok rahat geçirebilir. Ama en önemli detay ise giyeceği elbiseyi iyi seçebilmesidir. Yani elbiseyi giyeceği mekana göre seçmesi çok önemlidir. Ayrıca kısa etekli elbiseleri seven bayanlar içinde, çok fazla mini olmayan ama dizin hemen üstünde biten kesimde olan elbiseler önerilir. Kilolu kadınlar: Tasarımcılar her zaman kilolu kadınlara bol ve uçuşan elbiseleri tavsiye etmezler. Mutlaka belirli noktalarda bedene yani silüete oturan kısımlar görünmeli. Bu tip elbiselerde en önemli kısım kesinlikle göğüs altıdır. Yani göbek kısmını oldukça iyi saklayacak şekilde oturtmalı kıyafetler tercih edilmeli. Kumaşın özelliğide oldukça önemlidir. O yüzden de şifon kumaş veya krep kumaş her zaman tavsiye edilir. Vücuda oturan elbiseler bedeni en azından olduğu gibi gösterir. Daha hareketli uçuşan kumaşlarda da o beden iki katına çıkabilir. O yüzden bu tip kumaşlar tercih edilmemelidir.
Geniş kalçalı kadınlar: Dar kumaşları giyip kalçaları göstermek isteyen hanımlar, streç kumaşlardan her zaman için kaçınmalılar. Çünkü olabilecek en uygunsuz seçim odur. Düzgün forma sahip kalçaları varsa eğer ve boylarıda uzunsa vücudu saran ve daha sonra açılan balık etek denilen tarzdaki modelleri tavsiye edebilirler. Eğer bel hatları oturmuş güzel göğüs dekoltesine sahip tasarımda ise, giyilebilecek en güzel kıyafet stillerinden biriside budur. Çok önemli salon davetlerinde ve daha gala tarzı davetlerde en çok tavsiye edilen giysi modeli aslında budur. 
İri göğüslü kadınlar: Bir bayan hem iri göğüslü hem biraz daha dolgun vücuda sahipse eğer, en fazla derin V yakalı modellerde kıyafetler seçebilir. İrilik sorunu vücut yapısından dolayı kollarda da vardır. O yüzden biraz daha kapalı elbiseleri tercih etmeleri önemlidir. Sivri kesimler her zaman için bedeni daha dar gösterir. Ama o dekolteyi doğru kullanmak çok daha önemlidir. Bu yüzden iri göğüslü hanımlara en çok tavsiye edilen model V yakalı dekoltesi olan giysi modelidir. Çok iri göğüslü bayanlarda straplez veya korseler tercih edilebilir, ama bu sefer çok fazla derin dekolteli bir giysi olmaması gerekir. 
Küçük göğüslü kadınlar: İri veya küçük göğüslü kadınların ne giyeceği aslında en büyük handikaplarıdır.   Büyük göğüslerde her zaman için belirli kapamalar yapmak gerekirken küçük göğüslü bayanlar bu konuda daha avantajlıdır. Küçük göğüslü kadınların giyeceği kıyafetlerde istenilen her dekolte ile çok rahat oynanabilir. Küçük göğüslü kadınlar straplez veya korse modelli kıyafeti oldukça iyi taşıyabilirler. Ayrıca göğüs dekolteleri süslemeli kıyafetler küçük göğüslü bayanlar için oldukça uygundur. Aynı zamanda dökümlü dekolteleri olan ipek kumaşlardan üretilmiş olan elbiselerde bu tip bayanlar için uygundur. Davetler için bayanlara gece elbisesi tavsiyeleri. Hangi kadın ne giymeli ?

0 yorum: